A mi autónk?

Sejthető a főcímből, hogy melyik autómárkáról lesz szó a következőkben.

Ez egy olyan autó, ami felváltotta a régi idők 2 ütemű autóit, és az egyik legkézenfekvőbb megoldás, ha az ember olcsón szeretne megbízható autót, hiszen egy Suzuki sosem áll meg, viszont karambol esetén nem igazán számíthatunk, a védelmére.

A városra optimalizált járgány, kiváló segítség a hétköznapokra, de már egy kisebb koccanás is elég csúnya deformációt okozhat a karosszériában, nem beszélve egy nagyobb sebességű ütközésnél bekövetkező tragédiáról!

A Suzuki modelljeit (főleg a régebbi Swifteket, mert ahhoz volt szerencsém) a régi Trabantokkal tudnám párhuzamba hozni, hiszen az öreg Trabik karosszériáik, amik még Duroplasztból készültek, nem voltak túl tartósak és szerencsétlenség esetén nem üzemelt jó védelemként sem.
Duroplaszt: Gyapothulladék és fenolgyanta melegen történő összepréseléséből jön létre. Az így keletkezett anyag rugalmas, ellen áll a víznek, viszont egy adott erőhatásnál magasabb értéken hamar törik, ráadásul az időjárás sem a barátja. Nem igazán jó anyag autógyártáshoz és a környezetnek sem tesz jót, mert egy eldobott Trabant motorháztető, vígan túl él egy nylonzacskót is!
Amire utalni akarok ezzel a párhuzammal, az az, miszerint nem a legjobb választás egy Suzukival megjelenni az első randin!

Érdemesebb akkor valami más alternatívát kitalálni, amivel élményeket tudsz okozni a találkádnak, azonban ez nem azt jelenti, hogy szégyellned kéne az autód, csak egy olyan átlagos, hétköznapi autóról beszélünk, ami nem kelt különösebb gondolatot a női fejben, csak annyit, hogy van autód, de a többségnél ez teljesen elegendő nem kell kétségbe esni!

A márka megalakulása nagyon röviden

Remélem nem vettem el a kedved az autódtól, vagy a vásárolni kívánt darabtól, mert most randevú szempontból vizsgáljuk az autókat, és hát a Suzuki nem a legnagyobb nőmágnes autó, úgy, mint egy Mazda, BMW vagy egy Audi, az egy, kettővel jobb kategóriát pedig meg se említem itt, de hidd el remek kis autó!

Az egésznek a története 1902-ben kezdődött japánban, ahol Szuzuki Micsio viszonylag fiatalon (22 évesen) egy szövőszéket készített saját kezűleg, amit hamar el is adott, és utána elkezdődött a siker történet.

Fáradhatatlan újításaival és gépei korszerűsítésével, gépesítésével még több pénzre volt szüksége, hogy fenntartsa a minőséget, ezért 1920-ban bejegyeztette a tőzsdére Suzuki Jidosa Kogyo néven, ezt a dátumot vehetjük a mostani Suzuki Motor Corporationként ismert vállalatnak.

Mint sok másik autómárka a Suzuki is szép élettörténettel rendelkezik, ami után érdemes utána járni, talán az első randin jól jöhet egy kis mesélés, ha beállna a kínos csend, bár ez nem fordulhat elő, hiszen, ha már ezen az oldalon jársz, annyi rutinod biztos van, hogy szóval tarts egy hölgyet!

Összegezve, ha Suzukival rendelkezel, fontos a jó kiállás és az őszinte régi emberi értékek!

balintauto.hu - Minden jog fenntartva